Samen met Bigband Beeg en zangeres Marjolein Heijltjes.

Het programma staat nog niet in volgorde vast, maar de volgende stukken zullen wij in ieder geval spelen.

Harmonie alleen

Curtain Up , Alfred Reed
Porgy and Bess, arr. James Barnes
Jazz Suite No. 2 March
Jazz Suite No. 2 Walzer
Marche-Bou-Shu arr. Satoshi Yagisawa

Harmonie en zangeres Marjolein

Colors of the wind, arr. Gudim
River Deep , Mountain High arr. Dave Vreuls

Harmonie en Bigband

Connections Bert Joris

The nutcraker in swing arr. Jasper Staps

Harmonie / Bigband / Zangeres

De zee, arr. Jasper Staps

It’s so quiet

Ceciliamis

Jubilaris Anton Bindels, Henk van den Berg en Lasse Lemmer

  1. Andante in G Batiste Mol -> Eerste stuk van jubilaris Henk met de harmonie
  2. Once upon the time in the west , arr. Andre Waignein
  3. The sound of silence , arr. Hosay
  4. Mars: Semper Fidelis van Sousa

Bewaar de drie polka’s die we zondag hebben gespeeld: Böhmischer Traum, Böhmische Liebe en Auf der Vogelwiese. De andere stukken zijn niet meer nodig. Eveneens bewaren wij nog Danzas Cubanas en T-bone in Swing.

We proberen zo snel mogelijk alle stukken te regelen. Luister naar de opnames door op een nummer te klikken.

Voor een succesvol concert zijn een paar dingen belangrijk: thuis oefenen, aanwezig zijn en geconcentreerd meedoen tijdens de repetities. Als je onverwacht niet kunt meespelen, meld je dan alsjeblieft af.

Bigband Beeg

Bezetting

20 muzikanten; vijf trompettisten, vijf saxofonisten, vier trombonisten en een combo met drums, bas, gitaar, percussie en piano vormen samen de basisbezetting van de band. Professionele zangers en zangeressen (afhankelijk van het te spelen genre) completeren het geheel.

Liefde voor muziek

De Big Band Beeg is in 1986 opgericht door enkele Grevenbichtse musici. Wat aanvankelijk als gelegenheidsorkest bedoeld was, groeide uit tot een hechte formatie van muzikanten die in elk geval één ding gemeen hebben: hun liefde voor muziek. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een (Eur)regionale Big Band, want diverse muzikale talenten uit omliggende gemeenten zijn in de loop der tijd de gelederen komen versterken. Momenteel maken muzikanten uit heel Limburg deel uit van het orkest.

Anders dan de naam doet vermoeden, is het repertoire niet beperkt tot de originele big band muziek, maar zeer uitgebreid; van lichte jazz tot pop tot dans en filmmuziek, maar ook latin- en soul-muziek. Dit alles via zowel klassieke en eigentijdse toparrangementen, vaak op maat voor de band geschreven.

Muzikale leiding

De afgelopen jaren wordt de bigband uitsluitend geleid door professionele musici: Zef Hamers (leider van het eerste uur) Fer Hendriks (nog actief op trombone) May Peters, een tromboniste die haar sporen verdiend heeft in het latin-circuit en tegenwoordig in Puerto Rico muzikaal furore maakt en Alexandre Plumacher, een vermaard trompettist uit Luik. Van 2005-2016 verzorgde Alex Loiacono (B) de muzikale leiding. Hij heeft voor een behoorlijke uitbreiding van het repertoire van de Big Band gezorgd. Vanaf november 2016 werd Big Band Beeg geleid door Harrie Lambrichts en sinds begin 2018 staat de band onder de bezielende leiding van Richard Didden.

Optredens

De Big Band Beeg treedt niet alleen lokaal of regionaal (Sittard, Geleen, Kerkrade, Maastricht, Heerlen) op, maar ook nationaal (o.a. Blaricum, Best) en internationaal zoals in Brussel, Bastogne, Düsseldorf en Hasselt.

Bij diverse gelegenheden verwelkomt Big Band Beeg steevast vermaarde gastsolisten uit binnen- en buitenland. In het verleden waren dat o.a.: Freddy Bierset (zang en gitaar), Javier Plaza (zang en percussion), Bert Boeren (trombone), Frank Vaganee (saxofoon), Ruud Breuls (trompet, fluegelhorn), Randal Corsen (piano), René Schuman (zang en gitaar), Loet van der Lee (trompet), Edith Mossel (percussion), Marc Huynen (trompet), Gerardo Rosales (percussion), May Peters (trombone), Marcel Joosten (fluit en saxofoon), Liber Torriente (percussion), Marc Godfroid (trombone), Jorge Martinez (piano) en Joaquín Ibañez (zang).

Marjolein Heijltjes

 

Marjolein is van jongs af aan bezig met zang, dans en toneel. Ze volgde Voorbereidende en Algemene Muzikale Vorming op de Muziekschool, waarna zij overstapte naar individuele dwarsfluit lessen. Ze behaalde de 6e graad op de Muziekschool en deed, met succes, mee aan verschillende concoursen. Later ging zij ook toneellessen volgen bij Theaterschool Kiek. Haar passie voor het theater groeide en toen ze ontdekte dat zingen ook ontzettend leuk was begon ze op haar 14e met zanglessen.

Ondanks haar grote passie voor muziek en toneel koos zij na het afronden van de Havo eerst voor de zekerheid van een HBO-diploma in een totaal andere richting, namelijk Facility Management. Dingen regelen zat haar in het bloed, dus dit leek een logische keuze. Maar de drang om meer met muziek te doen en uiteindelijk van haar grote passie haar beroep te kunnen maken, werd steeds groter. Nadat zij in 2007 op concertreis in Wenen de musical Rebecca zag was ze verkocht en wist ze zeker: “Dit wil ik ook!”. Ze deed auditie voor de MusicAllFactory (professionele deeltijd musicalopleiding) in Tilburg en werd aangenomen.

Tijdens deze opleiding kreeg zij les van o.a. Agaath Verspeten, Harry Ruijl, Ingrid Zeegers, Annerieke Groen en André van Hest. Daarnaast volgde zij Masterclasses van Edward Hoepelman, Paul Dekker en Paul Eenens en privé zangles bij o.a. Harry Ruijl en Katrien Verheijden. Na het spelen van haar eigen gemaakte solovoorstelling “Perfect geregeld?!” en één van de hoofdrollen in de afstudeervoorstelling ”I have a dream… or two” rondde zij in juni 2013 de opleiding met succes af. Direct na haar afstuderen had Marjolein haar eerste professionele rol te pakken in de Musical Heksenwaan, waarin zij één van de hoofdrollen mocht vertolken.

Momenteel is Marjolein als freelance zangeres/actrice/presentatrice betrokken bij diverse projecten, is zij (lead)zangeres bij 10 Feet Up en als solist te boeken voor concerten, bruiloften, uitvaarten en (bedrijfs-)evenementen. In 2017 is Marjolein beëdigd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en heeft zij al menig huwelijk mogen voltrekken. Sinds 2022 werkt Marjolein als Zelfstandig Trouwambtenaar en zorgt met haar enthousiasme en spontaniteit voor een onvergetelijke ceremonie voor het bruidspaar en hun gasten.

Omdat Marjolein zich graag blijft ontwikkelen heeft zij de opleiding tot Zorg-Zangeres gevolgd, specifiek gericht op mensen met dementie. Deze opleiding heeft zij in mei 2021 succesvol afgerond. Theaterseizoen 2021/2022 was Marjolein samen met Pianist Rob Mennen te zien in hun eigen theatervoorstelling genaamd ‘Geluk bij een ongeluk’ en met Dorine Heijltjes in hun eigen theatervoorstelling ‘Zusterliefde’. Op zaterdag 22 april 2023 ging haar eigen show ‘Atemlos und mehr – De Helene Fischer Tribute‘ in première, een avondvullend live concert met voorprogramma, live band én showdanseressen in de Rodahal in Kerkrade. Afgelopen seizoen was zij te zien in ‘Muziektheater Cuypers’ waar zij de hoofdrol van Antoinette Alberdinck Thijm speelde.

Op televisie was Marjolein onlangs te zien in het 2e seizoen van ‘I can see your voice’ op RTL4. Daarnaast werkt zij regelmatig voor L1, de regionale televisiezender, waar zij o.a. samen met Ruud Kleinen de presentatie van het LVK voor haar rekening neemt. In december 2023 mocht Marjolein, op uitnodiging van Mayor Huang Wei-che (Burgemeester van Tainan) afreizen naar Taiwan om daar diverse optredens te verzorgen. Samen met Tenor Martin Hurkens trad zij o.a. op tijdens een groot Kerstevent voor ruim 100.000 mensen.

Deel dit bericht.