27 juni 1993 Concert in Aachen (D)

Duizende mensen op de “Katschhof” bij het inhalen van de reliquieën tijdens de afsluitceremonie van de “Heiligtumsfahrt” in Aken. Aansluitend vond er een populair concert op dit plein plaats.

30 oktober 1993 2 daagse concertreis naar Zwijndrecht

8 april 1995 Lenteconcert

Traditioneel Lenteconcert met o.a. Concertino für Klarinette van Carl Maria von Weber , Solist lid Wolfgang Güdden (D).

12 juni 1995 Jubileum 100 jaar harmonie St. Catharina Lemiers

Uitvoering van o.a. de Ouverture 1812 Solenelle van P.I.Tschajkovsky in het park van kasteel Gen Hoes in Lemiers samen met Mannenkoor CCK’74 o.l.v. Wim Schepers en harmonie St.Catharina Lemiers b.g.g. van haar 100-jarig jubileum.

21, 22 en 29 Oktober 1995 “Wied es de wind”

Filmopnames voor “Wied es de wind”, met John Bröcheler. Voor de harmonie waren deze opnames een heel aparte ervaring. In weer en wind, bij licht en bij duisternis, met vele herhalingen, aparte geluidsopnames, etc., etc. Maar het resultaat mocht er dan ook zijn.

09 maart 1996 Concert in Zichem-Zussen-Bolder (B)

Er werd deelgenomen aan een muziekfestival met verschillende harmonie- en fanfareorkesten. Dit ter voorbereiding op het Lenteconcert.

30 maart 1996 Lenteconcert “Miss Saigon”

Traditioneel Lenteconcert met o.a. Miss Saigon en ouverture “La Forza del Destino”.

22 maart 1997 Lenteconcert “Dances”

Traditioneel Lenteconcert met als thema Dans. Er werd gekozen voor o.a. de werken Pagan Dances en Armenian Dances.

19 oktober 1997 Bondsconcours in de Rodahal met lof

De harmonie scoort tijdens het Bondsconcours in de Rodahal een 1e prijs met lof der jury (325,5 punten). De Limburgs Dagblad-recensent kon toch het “knoteren” niet laten: (Citaat) Met het optreden van Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals had ik nogal wat moeite. Soms sprankelend, uitbundig, kleurrijk en vol spanning, dan weer saai, vierkant en met merkwaardige overgangen. Het laatste vooral in “Pagan Dances” van Barnes, die door de ongewone tempokeuze niet altijd “heidens” klonken. Maar dirigent Gerhard Sporken kreeg met zijn eigenzinnige aanpak de juryleden Van Ossenbruggen, Adams en Nozy op zijn hand (einde citaat). Laten we het er maar op houden dat de laatsten er meer verstand van hadden.

28, 29 en 30 november 1997 “TAC tanzt Musik”

Pagan Dances werd door de harmonie nog met groot succes samen met dansensemble TAC in een choreografie van Erika Winkler uitgevoerd in het Akense Ludwig Forum en de Maastrichtse Bonbonniëre. Hedendaagse harmoniemuziek en moderne dans was in deze tijd heel bijzonder. Als dank 20 minuten applaus. Deze opvoering vond plaats in het kader van het euregionaal “Schrittmacherfestival”.

21 maart 1998 Concert in Liège (B)

4 april 1998 Lenteconcert “Mosaici Byzantini”

Traditioneel Lenteconcert met o.a. Mosaici Byzantini van Franco Cesarini en 4 scottish dances.

28 juni 1998 Tag der Musik in Eupen (B)

Deelname aan dit jaarlijkse int. muziekfestival. Andere muziekanten waren o.a Aka Moon en het Johann Straus Orchester.

12 december 1998 Concert in Waldfeucht (D)

Op uitnodiging van namensgenoot Musikverein Cäcilia Waldfeucht (D) werd er een populair concert verzorgd.

27 maart 1999 Lenteconcert “Orient Express”

Traditioneel Lenteconcert met o.a. Orient Express en Fantasy for Euphonium, Solist John Mullenders.

19 en 20 juni 1999 Opname carnavalscd

Op de warme zomerdagen 19 en 20 juni hebben 17 leden van de harmonie en een gelegenheidskoor o.l.v. Hub Deitz een carnavals CD “Dat woare tsiete, 50 joar Völser sjlajere” opgenomen. In het gelegenheidskoor hebben ook nog enkele leden en een aantal vrouwen van onze leden al dan niet solistisch deelgenomen.

7 november1999 Concert in de Nikolauskirche Eupen (B)

7 november, heeft de harmonie op uitnodiging van Caecilienchor an St. Nikolaus Eupen, eveneens o.l.v. dirigent Gerard Sporken, haar medewerking verleend aan het jaarconcert van het gemengd koor dat in 2000 haar 150 jarig bestaan viert. In de goed bezochte St. Nikolaus kerk te Eupen werd door beide verenigingen op hoog niveau gemusiceerd. Na het concert waren we uitgenodigd om samen met het koor nog iets te drinken aan de privé-bar in een aparte ruimte van de St. Nikolaus kerk. Deze “kerkelijke accommodatie” is waarschijnlijk alleen in België mogelijk. Onder het genot van de nodige Belgische biertjes hebben we nog enkele uurtjes gezellig samen nagepraat en gezongen.

15 april 2000 Lenteconcert “Africa”

Traditioneel Lenteconcert “Africa” met o.a. Africa en Earthquake, een kompositie van harmonielid Bruno Herff.

22 oktober 2000 eerste Heuvelland Raboproms

Als eerste Limburgse harmonie nam de Vaalser harmonie de “uitdaging” van de Rabobank Heuvelland aan om onder hun hoofdsponsorschap een Promsconcert te organiseren. Bij het lokaal ontbreken van een geschikte zaal moest daartoe de tennishal tot concerthal verbouwd worden. Omdat de hoofdsponsorbijdrage zeker niet toiereikend zou zijn moesten er co-sponsoren worden aangetrokken en men moest zich verzekeren van twee poporkesten (“Mirage” en “Escapade”), 2 mannenkoren (Cecilia 1837 Vaals en CCK’74 Lemiers) en solisten (Clemens Hofman, piano, Luc Brammerts, saxofoon en Gavino Tirotto, Heinz Keutgen, Helen Moes, Maarten Driessen, zang) 800 bezoekers genoten van een onvergetelijk concert. De inspanningen (organisatorisch, financieel, materieel, in menskracht, los nog van de muzikaal zeer hoog gelegen lat), die de harmonie voor het welslagen van dit concert heeft moeten verrichten waren eigenlijk te hoog voor slechts dit ene concert.

18 juni 2000 Platzconcert in Aachen (D)

Voorafgaande aan de Heiligtumsfahrt in Aken hield de harmonie een kort platzconcert op de Münsterplatz in Aken (D). Daarna werd deelgenomen aan de slotmanifestatie van de “Heiligtumsfahrt”.

7 april 2001 Lenteconcert “Viva musica”

Traditioneel Lenteconcert met een italiaans tintje. Als solist Heinz Keutgen (B) met o.a. Nessun Dorma en Di Quella Pira en Conte Partiro.

3 nevember 2001 Concert in Lemiers

Deelname als gastvereniging aan het najaarsconcert te Lemiers op initiatief van de Koninklijk Erkende Harmonie St. Catharina Lemiers.

23 maart 2002 Lenteconcert “Romeo en Juliet”

Traditioneel Lenteconcert met o.a. Bachannale en de Suite uit “Romeo en Juliet” van Prokovjef

6 Oktober 2002 Concert in het Jünglingshaus in Eupen (B)

Samen met “Kirchenchor an St. Nikolaus” te Eupen werd een concert gegeven in de concertzaal van het Jünglingshaus.

19 Oktober 2002 Concours in de Maaspoort Venlo

Concoursdeelname in Venlo. Bachannale en Suite uit “Romeo en Juliet” werden met succes uitgevoerd.

27 april 2003 Ensembleconcert in de ned. hervormde Kerk te Vaals

Verschillende ensembles, solooptredens in diverse bezettingen van harmonie en jeugdharmonie waren de ingredienten van dit concert.

24 mei 2003 Opening Obelisk

Feestelijk opening van uitvoeringszaal en tevens verenigingslokaal “de Obelisk” te Vaals. Samen met zustervereniging “de Zenger” werd een mooi openingsconcert verzorgd.

28 juni 2003 Ontmoetingen met Harmonieorkest Groot-Excelsior Amsterdam

Ontmoetingen met harmonieorkest Groot-Excelsior Amsterdam. Het eerste concert uit een hele reeks met diverse vereningen. Het concert vond in een volle zaal de Obelisk plaats. Fijn nu een mooie nieuwe zaal te hebben.

CONCERTREIS WROZLAV POLEN mei 2004 MUZIKAAL EERBETOON IN BIRKENAU/AUSCHWITZ

Onderdeel van de concertreis van de harmonie naar Wrozlav / Polen in 2004 was naast een galaconcert in het concertgebouw/studio van de Poolse radio, een openluchtconcert in Wrozlav, een muzikaal bezoek aan het plaatselijke verpleeghuis en een bezoek aan ook een reis naar Ausschwitz.

Na enige diplomatieke heen-en-weer-correspondentie met Poolse vertaling was het gelukt om toestemming te verkrijgen een muzikaal eerbetoon te brengen in het voormalige concentratiekamp Birkenau/Auschwitz. Het zou een zeer gedenkwaardige dag worden.
De eerste statie was het opvangkamp Birkenau, waar zich ook het monument voor alle slachtoffers van Birkenau/Auschwitz bevindt. Vanaf de toegangspoort voert een 1 kilometerlange rechte, met kuilen en stenen bezaaide weg, naar het monument. De weg wordt aan beide zijden geflankeerd door barakken en fundamenten en resten van barakken, van de weg gescheiden door tussen betonnen palen gespannen hoogspanningsprikkeldraad. Langs de weg een spoorlijn die net voor het monument letterlijk en figuurlijk dood loopt. Op twee plaatsen is het prikkeldraadhekwerk onderbroken door poorten, die rechts en links toegang gaven tot de barakken, waar de mensen bij aankomst naartoe werden gedirigeerd. De harmonie en haar gevolg begaf zich ingetogen musicerend, in processie, over deze weg naar het monument, vier processiemarsen lang. Bezoekers sloten aan. De harmonie droeg een krans mee, die bij het monument gelegd zou gaan worden. Die rechte weg, deze indrukwekkende omgeving, de stilte met alleen het geluid van schoenen op grind, die formatie blauw geuniformeerde muzikanten, processiemarsen, die wel speciaal voor deze gelegenheid hadden kunnen zijn geschreven: het bezorgde menigeen een brok in de keel, ontlokte menig diepe zucht en er werd hier en daar een traan weggepinkt. Het was een emotioneel beladen kilometer. Voor de Vaalser harmonie, maar ook voor eenieder persoonlijk, een historische kilometer. Burgemeester Quint nam bij het monument, waar veel bezoekers zich hadden verzameld, het woord en wees op deze plek als triest bewijs hoezeer het met mensen en tussen mensen fout kan gaan en hoezeer zelfs in een Europa van eenheid, samenwerking en vrijheid het gevaar nog steeds op de loer ligt, inspelend op de tekst die in vele talen op de gedenkstenen bij het monument bebeiteld staat: “Laat deze plaats eeuwig een kreet van wanhoop zijn en een waarschuwing aan de mensheid”. Haar toespraak maakt op iedereen diepe indruk. Taalbarrieres leken geslecht, iedereen verstond en begreep waar het over ging.
Samen met president Jo Kern legde zij namens de gemeente Vaals een krans bij het monument. Na afloop sprak menigeen, aanwezige Nederlanders, Duitsers en Polen, dank uit jegens de harmonie voor dit indrukwekkende eerbetoon aan alle slachtoffers van het nazi-regiem. Iedereen zocht zelf zijn weg terug naar de uitgang, de een rechtstreeks, de ander via een zijpad, elk op zijn manier indrukken en emoties een plaats gevend. De tocht ging daarna naar het enkele kilometers verder gelegen kamp Auschwitz, waar tijdens een 2 uur durende rondleiding uitleg werd gegeven over dit concentratiekamp? Het bezoek aan Birkenau/Auschwitz maakte diepe indruk, maar ook een beetje trots dit heel speciale eerbetoon aan de slachtoffers gebracht en meegemaakt te mogen hebben.

10 juli 2004 Ontmoetingen met het Sinfonische Blasorchester der belgischen Eifel (B) o.l.v. Roland Smeets

6 november 2004 Grenzeloos “Solissimo”

Als solisten traden naast Hans Roerade, solohoboist van het residentieorkest, Luc Brammertz (B) sopran-sax en de inmiddels befaamde gebroeders Arthur en Lucas Jussen op piano op.

Concertreis Amsterdam

Na een uitermate geslaagd concert in de Bachzaal van het conservatorium van Amsterdam was er een spontane staande ovatie voor de Vaalser koninklijke harmonie, die in de imponerende akkoestiek van deze concertzaal grote indruk bij het Amsterdamse publiek en de leden van de organiserende harmonie Groot Excelsior maakte.

19 en 22 mei 2005 MAGIC MUSICAL een musical van Bruno Herff voor en door de Jeugdharmonie

Kippenvel bezorgde Bruno Herff met zijn Jeugdharmonie van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals een volle uitvoeringszaal “de Obelisk” met de uitvoering van zijn musical “Magic MusicAL” op zondagmiddag 29 mei. Twee dagen tevoren hield deze musical al zo’n 400 basisschoolleerlingen 2 uur lang in de ban. De musical was dan ook in alle opzichten AF. Prachtige muziek, die op heel toegankelijke manier de sfeer van de verschillende soorten muziek, waaruit de musical bestond, wist te treffen. Een goed verhaal van Steffie Crumbach, die hoofdrolspeelster Charly (Chantal Zegers) op zoek stuurde naar de magie van de muziek, een zoektocht door The Big Apple New York, die voerde langs een jazzkelder met een improviserend jazzcombo, een bierkelder met Beierse Stimmungsmusik, Little Italy, de Italiaanse wijk met een operazingende pizzabakker, een Griekse bruiloft, compleet met sirtaki, Chinatown, waar Chinese straatmuzikanten Charly laten kennismaken met de Chinese muziek, Central Park, waar de zwarte trommelaars hun ritmische kunsten de vrije loop lieten, het Joodse museum met klezmermuziek als omlijsting van een vernissage en de New Yorkse Subway, waar de rappers in onvervalst Völser plat hun teksten rapten. Een bühne, die met materialen uit het onuitputtelijke depot van Dhr. en Mevr. Hombsch en de grote creatieve geesten van enthousiaste Jeugdharmonievaders telkens verrassend van beeld wisselde.

Kostuums, die door Jeugdharmoniemoeders zorgvuldig gekozen en passend waren gemaakt. Een regie (door Huub Zegers), die van een stel jonge honden een gedisciplineerd, geconcentreerd en tekstvast ensemble wist te maken. Perfect geluid, verzorgd door technicus Joep Trott, die er door uitstekend materiaal en goede communicatie vanuit de geluidskamer naar de bühne (Marjo Zegers) voor zorgde dat de zaal van goede klank en mooi geluid werd voorzien. Aan de lichtmachine zat Michael Wassermann om het decor van de juiste sfeer te voorzien en de spelers waar nodig in het spotlight te zetten. Het werd uiteindelijk een productie waaraan door alle geledingen van de harmonie heen werd meegewerkt en waar van het kleinste tot het grootste radertje ieders bijdrage waardevol was. Vanuit de grote harmonie was er muzikale ondersteuning waar nodig. Roy Packbeers regelde, ritselde, improviseerde, liep de benen onder zijn lijf vandaan om zowel grote zaken als kleine details voor elkaar te krijgen. Eric Volders bedacht, ontwierp en vervaardigde logo en poster. Marco Fröhling regisseerde het programmaboekje waarvoor menigeen als advertentieverkoper op stap ging. De opbouwploeg, de opruimploeg, ieder leverde zijn of haar bijdrage. En waartoe een vereniging dan in staat is, en in het bijzonder met jonge mensen, heeft deze musical in alle opzichten bewezen.
Talenten worden geboren, talenten ontluiken, in jonge mensen worden vaardigheden geactiveerd, die ze wellicht zelf niet hadden vermoed. En de toeschouwers en toehoorders genoten en dankten met een staande ovatie. Wat een ervaring om dat op de bühne te mogen beleven. Welverdiend en een geweldig compliment waard.

25 juni 2005 Ontmoetingen met Königliche Harmonie Hergenrath (B)

Onder het motto “Sporken meets Sporken” werd een prachtig “duo” concert met de Königliche Harmonie Hergenrath (B) gegeven.

21 augustus 2005 CONCERT MET “ROWWEN HÈZE”

In 2005 werd de Stichting Kunstevenementen Vaals gevraagd mee te werken aan de organisatie van een pilot-project van de Provincie Limburg en het Huis voor de Kunsten: de populaire band “Rowwen Hèze” in concert met Limburgse harmonieën en fanfares. De Vaalser harmonie werd door de Stichting benaderd en zegde als eerste toe en beet daarmee de spits af. Zondagmiddag 21 augustus 2005. Een grote schare muziekliefhebbers toog naar het centrum van Vaals. Om precies te zijn: naar het sfeervolle von Clermontplein met zijn pachtige historische bebouwing, dat op deze feestmiddag als decor voor een speciaal proefconcert zou dienen. Op een groot podium concerteerde de Koninklijke Harmonie St.Cecilia 1836 Vaals samen met de populaire band uit het Limburgse plaatsje America: Rowwen Hèze!

De ouverture was voor “De Moeziek”. Het von Clermontplein was gezellig druk. De temperatuur was uitstekend en het bleef de hele middag droog. Tientallen vrijwilligers zorgden ervoor dat alles rondom de organisatie op rolletjes liep. Onder leiding van dirigent Gerard Sporken opende de harmonie het openlucht concert met “My dear country” en maakte aansluitend meteen indruk met enkele welklinkende en bekende marsen. In dit voortreffelijk harmonisch samenspel van muzikanten was plaats ingeruimd voor enkele spraakmakende solo’s. De trompettisten Marco Gulpen, Ed Klein en Patrick Sporken en hoboïste Sylvie Corman kregen een gul applaus na hun individuele intermezzi. Rond 14.30 uur kwam Rowwen Hèze het podium op en het aangekondigde samenspel tussen de harmonie van Vaals en Rowwen Hèze kreeg zijn beslag. De vele Rowwen Hèze fans waren er duidelijk over: samen met de muzikanten uit Vaals klonken de drie gespeelde Rowwen Hèze nummers: “Vur de kerk op het plein”, “Auto-Vliegtuug”, en “Hotel HouDoe” als een klokje, beter gezegd: deze succesnummers van de boys uit America hadden nu nog meer body. En daar waren de Vaalser muzikanten debet aan. Bravo! Na het geslaagde duo-concert was het de beurt aan Rowwen Hèze om het genietende publiek te trakteren op een gezellig en typisch “Rowwen Hèze”uurtje. De rasmuzikanten genoten van de enorme belangstelling en beloonden de toeschouwers op een show waar de vonken van afvlogen. Uiteindelijk kwamen de harmonieleden de Rowwen Hèze mannen weer gezelschap houden op het podium om gezamenlijk voor het spetterend slotstuk te zorgen. Het publiek, de organisatie, en uiteraard ook alle muzikanten…..iedereen was meer dan tevreden. Het idee van Rowwen Hèze om via dit proefconcert uit te testen of de band tezamen met Limburgse Harmonieen tot een echte reeks Frühschoppen/ Matinee-concerten ophet loklale dorpsplein kan komen, leek na het enorme succes in Vaals, in alle opzichten geslaagd.

1 en 2 oktober organisatie TOF

De harmonie organiseerde in zaal “de Obelisk” voor het eerst een internationaal Try-Out Festival met deelname van harmonieën en fanfares uit Duitsland, Belgie en Nederland.

19 november 2005 Grenzeloos (Slag)werk in uitvoering

Op deze avond stond het slagwerk centraal. Met als bijzonder solist, harmonielid, Vaalsenaar verbonden aan die “Düsseldorfer Sinfoniker” Bert Flas, met als hoofdwerk Concertino per Timpani van Michael Collgrass.Aan dit concert werkten eveens collega’s van Bert van het Stadttheater Aachen (D).

17 juni 2006 Ontmoetingen met fanfare Juliana Holtum

De fanfare Juliana Holtum, wererldkampioen eerste afdeling WMC, verraste als gastkorps in dit muzikaal tweeluik.

23 juni 2007 Ontmoetingen met philharmonie Gelre

Zaterdag 23 juni 2007 bezocht philharmonie Gelre Zuid Limburg. Het bezoek werd afgesloten met een mooi gezamenlijk “Ontmoetingen” concert in de Obelisk.

13 oktober 2007 Grenzeloos met violist Mathieu Michel (B)

Vioolvirtuoos Mathieu Michel (B) stond centraal in dit Grenzeloosconcert.

28 juni 2008 Ontmoetingen met brassband Düren (D)

Zaterdag 28 juni werd onder het motte “Embrassed” een “Ontmoetingen” concert gezamenlijk met de brassband Düren (D) in de Obelisk uitgevoerd.

6 en 7 september 2008 OPEN-AIR-CONCERT “CLERMORETTI”

Het open-air-concert “CLERMORETTI” 6 en 7 september 2008 met plaatsgenoot, wereldburger en internationaal gelouterd bariton John Bröcheler staat in de analen van de harmonie met grote gouden letters geschreven.

Een greep uit de persberichten: Tegen tien over half negen beklom hij het podium. Gekleed in een makkelijk zittende zwarte schipperstrui, een grote rode rugzak losjes over zijn schouders bungelend. Rond half elf vertrok de maestro weer, met dezelfde bepakking en bezakking als waarmee hij was opgekomen. Uitgezwaaid met “John, adieë wa jong!” door zijn flamboyante “leraar” Vaalsenaar Jo Kern. Die praatte het openluchtconcert met een kleine dertig werken van o.a. Haydn, Mozart, Schubert, Verdi en Wagner op fantasievolle wijze aan elkaar. In de bijna twee uur dat wereldster John Bröcheler in de feeëriek verlichte historische kern van Vaals het podium bemande, leesbril losjes in de hand, werd het publiek getrakteerd op een weergaloos concert. De begeleiding van een zo’n 120 man tellend harmonie-orkest van Koninklijke harmonie St. Cecilia 1836 Vaals en Königliche Harmonie Hergenrath (B) o.l.v. Gerhard Sporken en zo’n 100 koorzangers van Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals, Gemengd Koor St.Jozef Vaals, Gemengd Koor St. Gregorius Vijlen en Vocaal Ensemble Donna Voce Wahlwiller, resp. o.l.v. Emmanuel Pleijers, Renate Rothbauer en Hans Geerkens, met medewerking van pianist Wim Schepers en violiste Le Yi Zhang, maakte grote indruk op de toehoorders, over twee avonden verspreid zo’n 3500. Een ode aan de rijke historie van Vaals en aan de beroemdste telg die het dorp heeft voortgebracht, was de inzet van “Clermoretti” Alle hoofdrolspelers uit het rijke verleden van de grensplaats passeerden de revue, te beginnen met Johan Arnold von Clermont en zijn bouwmeester Joseph Moretti, maar ook dialectschrijver/ aardappelboer Johan Kunkels, John Bröchelers leraar Leo Ketelaars, vader Rud Bröcheler en oom Caspar Bröcheler. De verhalen van de von Clermonts, de Bröchelers en een aantal andere lokale grootheden werden op geraffineerde wijze met elkaar verbonden. Met Clermoretti leverde Vaals samen met John Bröcheler het bewijs dat het zeer wel in staat is iets spraakmakends op de planken te brengen.

10 oktober 2008 Concours te Heerlen

Samen met bariton John Bröcheler werd o.a. “Friede mein Herz” uit de lyrische Sinfonie van Alexander Zemblinski uitgevoerd. Een eerste prijs en een puike prestatie kort na Clermoretti.

12 juli 2009 “Concierto Espagnol”

Zondag 12 juli speelde het korps Assosiado Unio Musical Bocairent (Esp) een concert in de Obelisk met hulp van onze harmonie. Natuurlijk in samenwerking met Gemeente Vaals en WMC.

04 oktober 2009 Concert opleidingsorkesten

04 oktober werd er een gemeenschappelijk concert gegeven van de opleidingsorkesten van de gemeente Vaals.

17 oktober 2009 Grenzeloosconcert “Carte blanches”

Zaterdag 17 oktober werd samen 8 trombonisten van het “Royale Conservatoire de Liege (B)” onder leiding van Alain Pire een afwisselend en verrassend concert samengesteld.

26 juni 2010 Ontmoetingen met Quattro Lamiere (B)

Op deze avond ontmoetten we een niet allerdaags koperensemble uit Belgie, Quattro Lamiere uitkomend in de hoogste divisie.

6 november 2010 Grenzeloosconcert “Concerto di Vallis”

Een bijzondere avond met composities van “Vaalser” componisten en stukken met “Vaalser” solisten. Composties van o.a. Gerhard Sporken, Bruno Herff, Lasse Lemmer.

18 november 2011 Grenzeloosconcert “Fiddler on the roof”

Een grenzeloosconcert samen met Klezmerband “Dance of Joy” (NL/D/B).

12 mei 2011 175 jaar kon. harmonie st. cecilia 1836 vaals de Jründungsversammlung

Voor het jubileum speciaal door Jo Kern geschreven. De oprichtingsvergadering anno 1836 in de Bergstraat te Vaals. Een een-akter, die op ludieke wijze het verhaal van de oprichting verteld. Daarnaats het orkest anno deze tijd met muziek uit de “Lausitzer” marsboekjes.

15 mei 2011 175 jaar kon. harmonie st. cecilia 1836 vaals dialektmis “Beëene mit Hoolts- en kooferklank”

Na de dialektmis voor “Los Catastrofos” schreef Jo Kern op muziek van toenmalig dirigent Gerhard Sporken een dialektmis met de passende titel “Beëene mit hoolts- en kofferklank”. Een uniek idee, dat zelfs de radio haalde.

22 en 23 oktober 2011 175 jaar kon. harmonie st. cecilia 1836 vaals “Historia Moezika”

Samen met harmonie St. Catharina Lemiers, de solisten John Bröcheler, Elisabeth Sell (D), Fred Deitz, Guido Staps en Ye Li Zhang werd een muzikale reis door de geschiedenis van onze harmonie gemaakt. Naast de diverse muziek, wist Jo Kern het publiek met zijn verhaal 2 1/2 uur te boeien.

3 november 2012 Grenzeloosconcert “Er was eens…”

Een concert door beide verenigingen, harmonie Vaals samen met de harmonie Lemiers, vol verhalen. Bijzondere solist: Xavier Scheepers alt-saxofoon.

17 – 20 mei 2013 Concertreis München

Een bijzondere concertreis op uitnodiging van Muziekvereniging St. Andreas Eching. Naast een galaconcert werd er ook een bijzonder concert in het Paulanerbrauhaus am Nockherberg gegeven.

30 juni 2013 Open Air Concert op het Prins Willem-Alexanderplein

16 juli 2013 Youth

Organisatie van een concert van het Europees Jeugdharmonieorkest o.l.v. Jan Cober. In samenwerking met Gemeente Vaals en het W.M.C.

2 november 2013 Grenzeloosconcert samen met harmonie St. Catharina Lemiers.

Een “grenzeloos” concert door beide verenigingen.

22 juni 2014 Open Air Concert op het Prins Willem-Alexanderplein

2 november 2014 Grenzeloosconcert DANZON (Fiesta Latina) samen met harmonie St. Catharina Lemiers

Beide verenigingen concerteerden samen Latijn Amerikaanse muziek met als solist Gerard van Duinen, Bandoneon.

18 – 21 mei 2015 Concertreis München

18 mei speelde de harmonie het galaconcert voor het 40 jarig jubileum van Musikverein Eching in het Bürgerhaus. Het aanwezig publiek was rasend enthousiant. Bijzondere vermelding hierbij was de het onvrijwillig verlaten van trompettist Roland Rooyen van de bühne naar het publiek. Het stuk kon toch met een glimbach tot een positief einde gebracht worden. Vrijdags werd er een flitse flashmob aan het “Wendlingertor” georganiseerd. Naast het galaconcert vond er zaterdags een memoriabelconcert in het Brauhaus “Paulaner” plaats. Voordat mijn huisvaarts keerde speelden we samen met alle tijdens dit weekend in Eching aanwezig muzikanten. Goed voor 800 muzikanten!

12 juli 2015 Open Air Concert op het Prins Willem-Alexanderplein

30 oktober 2015 Grenzeloosconcert “Vrijheid”

Een beladen thema. Een prachtig concert samen met harmonie St. Catharina Lemiers. Vooral The Colors of Tali met harmonielid Marijke Moraal als verteller maakte indruk. Daarnaast zong Anke Filbrich (B) enkele mooie werken.

26 juni 2016 Open Air Concert op het Prins Willem-Alexanderplein>

29, 30 oktober 2016 Clermoretti “Soirree Haus Blumenthal”

Een dramma per musica uit de hand van Jo Kern. Solisten: John Bröcheler, Fenna Ograjensek en Peter Petrov (B). Een bijzonder vervolg van Clermoretti met vele muzikale hoogtepunten en een verrassend verhaal.

20 mei 2017 Adieu Gerhard

Afscheidconcert van eredirigent Gerhard Sporken met composities, die hem aan het hart lagen en als afscheidscadeau een compositie uit eigen hand: “Völser Rhapsodie”, waarin een muzikaal eerbetoon aan de vereniging en de vaalser cultuur gegeven werd.

09.07.2017 Open Air Concert op het Prins Willem-Alexanderplein

4 november 2017 Grenzeloos concert “Vrouwen”

Een eerbetoon aan alle vrouwen. Een concert, waarin Fred Deitz een compositie schreef voor zijn jubilerende zus Monique, de eerste vrouw in de vereniging, en voor jubilaris Marijn Kern. Tijdens dit concert bracht “Los Catastrofos” een laatste bezoek aan de “Moeziek”.

24 juni 2018 Open Air Concert op het Prins Willem-Alexanderplein

Traditioneel buitenconcert met als bijzondere solist, dirigent Patrick sporken op trompet.

21.10.2018 125 jaar St. Pauluskerk

Ter gelegenheid van 125 Jaar St. Pauluskerk voerde de harmonie, samen met diverse koren, de Jenkinsmis “The armed Man” op.

03.11.2018 Grenzeloos concert “Natuurlijk!

Een grenzeloos concert, samen met een tentoonstelling van de dochter van Monique Deitz, Remi Huijbrechtse. Haar bijzondere natuurtekeningen van dieren vormden het decor.

23.06.2019 Open Air Concert op het Willem – Alexanderplein

Traditioneel buitenconcert aan het verenigingslokaal.

20.09.2019 Vaals bevrijd

Deelname aan de activiteiten rondom Vaals bevrijd.

10.11.2019 – Grenzeloos Van A naar B

Samen met de harmonie Excelsior Nyswiller een concert rondom het thema vervoer.

30.08.2020 – Rondgang in Vaals na Corona

Geen concerten door corona. toch naar de start een onaangekondigde rondgang gemaakt, om de bevolking te tonen dat de vereniging noch springlevend is.

06.11.2021 – Maestro va Vols

Het eerste concert na Corona. Vier bekende Vaalsenaren durfden de uitdaging aan. Maaike Cima won met bravure.

01.06.2022 – “Mit tröte en sjelle” Tentoonstelling

In de kopermolen werd een tentoonstelling 185 jaar kon. harmonie St. Cecilia 1836 georganiseerd.
Henk van de Berg, Michael Wassermann en Eric Volders zorgden voor een afwisselende multi-mediale tentoonstelling.
Eveneens wird er gemusiceerd door het saxofoon-, een klassiek- en koperensemble. Dirigent Patrick Sporken speelde prachtige trompetmuziek aan het befaamde Hilgerorgel.

10.07.2022 – Open air

Traditioneel buitenconcert aan het verenigingslokaal.

15.07.2022 – WMC concert

De harmonie concerteerde in vakantietijd naast 2 harmonien uit Frankrijk en Spanje op het van Clermontplein in het kader van het W.M.C.

02.10.2022 – Jenkinsmis “The armed man”

De harmonie en diverse koren voerden samen de Jenkinsmis “The armed Man” op.

05.11.2023 – Grenzeloos Amici Cecilia

Samen met harmonie Amititia Banholt werd er een bijzonder Grenzeloos concert gespeeld.
Ieder apart, maar ook samen werd mooie harmoniemuziek vertolkt.

21.05.2023 – Concert 125 jaar Hergenrath

Ter ere van 125 jaar kön. harmonie Hergenrath (B) werd er een avondvullend programma ten gehore gebracht in Hergenrath.

11.07.2023 – Open Air

Traditioneel buitenconcert aan het verenigingslokaal.

De Carnavalrevues

31.01.2004 Asterix & Oblisk

01.02.2004 Asterix & Oblisk

22.01.2005 Tusje hemmel en eëd

23.01.2005 Tusje hemmel en eëd

11.02.2006 Wasser wasser….

12.02.2006 Wasser wasser….

03.02.2007 Hoppe hoppe reiter

04.02.2007 Hoppe hoppe reiter

10.02.2007 Hoppe hoppe reiter

18.01.2008 Et is noch Suppe da

19.01.2008 Et is noch Suppe da

20.01.2008 Et is noch Suppe da

07.02.2009 Hemmelsjteëre anieslakritz!

08.02.2009 Hemmelsjteëre anieslakritz!

14.02.2009 Hemmelsjteëre anieslakritz!

15.02.2009 Hemmelsjteëre anieslakritz!

30.01.2010 LA VIET, LA VÓT, LA VINSTERLEER

31.01.2010 LA VIET, LA VÓT, LA VINSTERLEER

06.02.2010 LA VIET, LA VÓT, LA VINSTERLEER

07.02.2010 LA VIET, LA VÓT, LA VINSTERLEER

19.02.2011 Wenn et sjwatz sjneit

20.02.2011 Wenn et sjwatz sjneit

26.02.2011 Wenn et sjwatz sjneit

27.02.2011 Wenn et sjwatz sjneit

04.02.2012 Juzzes Mariant Joeëzef

05.02.2012 Juzzes Mariant Joeëzef

11.02.2012 Juzzes Mariant Joeëzef

12.02.2012 Juzzes Mariant Joeëzef

26.01.2013 “Kunnek, boer en sjuppe-oas”

27.01.2013 “Kunnek, boer en sjuppe-oas”

02.02.2013 “Kunnek, boer en sjuppe-oas”

03.02.2013 “Kunnek, boer en sjuppe-oas”

xx.xx.2014 Auw banaan

xx.xx.2014 Auw banaan

xx.xx.2014 Auw banaan

xx.xx.2014 Auw banaan

31.01.2015 Foetele bekruuënt ziesj

01.02.2015 Foetele bekruuënt ziesj

07.02.2015 Foetele bekruuënt ziesj

08.02.2015 Foetele bekruuënt ziesj

23.01.2016 Wat der boer nit kent….

24.01.2016 Wat der boer nit kent….

30.01.2016 Wat der boer nit kent….

31.01.2016 Wat der boer nit kent….

11.02.2017 Braaf hat de naas aaf

12.02.2017 Braaf hat de naas aaf

18.02.2017 Braaf hat de naas aaf

19.02.2017 Braaf hat de naas aaf

27.01.2018 WOA VÖLSER JONGE…

28.01.2018 WOA VÖLSER JONGE…

03.02.2018 WOA VÖLSER JONGE…

04.02.2018 WOA VÖLSER JONGE…

2019 HDCR Wie ouwer de Nus Wiel Heller de sjaal

2020 HDCR Vruuij diesj nit op onjelaade eier

2023 HDCR Ummer mé de naas noa