KONINKLIJKE HARMONIE ST. CECILIA 1836 VAALS
VELDEKEKRINK “UM MAMELIS”
STICHTING KUNSTZINNIGE VORMING BASISSCHOLEN VAALS
presenteren
“LÓFBALLONG”
“e vertselsje of ’n klèng dreumerei mit moeziek”
Tekst en verteller: Jo Kern, muziek: Fred Deitz

Première: vrijdag 31 mei 2024 in Jongerencentrum “Fraiche” in Vaals. Verdere voorstellingen: zondag 2 juni 14.30 en 16.30 uur.
Een entreekaartje kost Euro 5,-. De verkoopadressen zijn Slijterij Gouders in de Koperstraat en Speelgoedzaak Schmets Toys in de Tentstraat.

Korte inhoud:
Kleine Liselotte wordt ’s ochtends in haar bedje gewekt door een kwetterende vink op de vensterbank van haar slaapkamerraam. Het vinkje nodigt haar uit om met een luchtballon een reis omhoog naar de wolken te maken. Onderweg ontmoeten ze een losgeraakte vlieger, die mee op reis gaat en gevaarlijk dreigende eksters, die ze met succes wegjagen. Ze bereiken schaapjeswolken, onweerswolken met donder en bliksem, en verdrietige regenwolken omdat de samen met zon gemaakte regenboog de kleur groen door ruzie tussen blauw en geel is kwijtgeraakt. Liselotte weet de kleur groen weer terug te brengen en komt ook net op tijd weer terug in haar bedje voordat pappa en mamma iets van haar spannende reis zullen merken.
De verschillende scènes uit het verhaal worden door stukjes muziek van Fred Deitz muzikaal uitgebeeld door een blaasensemble van de Koninklijke Harmonie.

Deel dit bericht.