HUB DEITZ CARNAVALSREVUE 2016  WEER EEN “EINMALIEJE” UITVOERING! Mensen beginnen het zo langzaamaan een mirakel te vinden: zoals de “Moeziek elk jaar weer opnieuw verrast met een spetterende revue, waarbij de huidige weer niet te vergelijken valt met de vorige en de vorige niet met de voor-vorige. Elke revue staat op zichzelf en heeft zijn eigen verrassende effecten. Zo ook deze keer.

CARNAVALSCONCERT MOEZIEK EN PRINSEJARDE VOLS "POLTEROVVEND" PRINS WILLEM ALEXANDER & MAXIMA

Zondagmiddag 20 januari jl. om 17.00 uur trok de Kon. Harmonie St.Cecilia 1836 Vaals ("de moeziek"), in de organisatie gesteund en geholpen door de Prinsejarde Vols, weer alle registers open om voor de 8e keer in successie een onvergetelijk karnavalsconcert op de bühne te zetten.

"WASSER, WASSER" 3x GOUD

Als de Koninklijke harmonie St. Cecilia 1836 Vaals zou hebben deelgenomen aan de Olympiade in Turijn zou er met zekerheid 3x goud zijn gescoord. Zo´n 1600 bezoekers genoten tijdens 3 voorstellingen van een wervelende revue. Geheel op eigen kracht, met inzet van alle aanwezige talenten, van jong tot oud, produceerde de "moeziek" een spektakelstuk dat de bezoekers bijna 4 uur lang in de ban hield met sketch, muziek, zang, dans, persiflage en imitatie van hoog niveau. Idee, script, arrangementen, bühne, kostumering, muzikanten, solisten, acteurs, alles uit de eigen moeziekfamilie. Wie de voorbereidingen heeft kunnen volgen, wie voor, tijdens en na de uitvoeringen een blik achter de coulissen heeft mogen werpen, heeft bovendien kunnen constateren, dat er met grote saamhorigheid en met heel veel lol en plezier aan dit evenement is gewerkt: harmonie in de waarste zin van het woord.

Zondag 9 februari het carnavalsconcert van de Kon. Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals. Thema: "Vuur zetse der mei oop der zaal". De door klein ensemble gespeelde Peer Gynt Suite van Edvard Grieg opende als lieflijke, romantische introductie een carnavalsconcert, dat zich vier uur lang wervelend door alle muziekgenres heen omhoog werkte naar een apotheose in het Blues Brothers nummer "Everybody needs somebody", de oproep om samen van de nieuwe uitvoeringszaal de pIek te gaan maken waar voor elk wat wils georganiseerd kan worden. De harmonie pakte weer eens' groots uit: thema, bühne, repertoire, uitvoering, alles stand in het teken van de aanstaande oplevering van de uitvoeringszaal.

185 - Jaar de Moeziek

De kon. harmonie st. cecilia 1836 werd op 12 mei 1836 opgericht.