Ze worden node gemist: de live-concerten, de gezellige open-lucht-muziek, de vrolijke marsen op straat van de Koninklijke Harmonie. Gemist door de liefhebbers, maar zeker ook door de muzikanten zelf. Toch zit de harmonie allesbehalve stil. De on-line-uitvoeringen van “Vols, doe bis e dörp”, de Adventskalender en “Vols pakt oes” vormden daarvan tot nu toe het bewijs en intern hebben de leden nog samen kunnen genieten van een pub-quiz.

HUB DEITZ CARNAVALS REVUE

30 en 31 januari en 6 en 7 februari zouden de weekends zijn geweest van de HUB DEITZ CARNAVALS REVUE 2021 van “de MOEZIEK va Vols”. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Als pleister op de wonde stelde Eric Volders een terugblik in foto en filmopnames samen van de revues van 2004 tot 2020. Revues met cryptische titels als “Hèmmelsjteëre Anieslakrits” of La viet, la vót, la vinsterleer”. Revues met een humoristisch verhaal, unieke typetjes met unieke namen, prachtige kostumering, indrukwekkende decors, verrassende decorstukken en attributen, eigen zangsolisten, eigen acteurs en eigen dansers en spetterend muzikaal repertoire. Laat het allemaal maar nog een keer voorbij komen met de hoop en de verwachting dat er volgend jaar een vervolg mag komen.

DE MOEZIEK VA VOLS VANAF DINSDAG 9 FEBRUARI 11.00 uur

YOU TUBE

Al sedert 1948 is “VOLS PAKT OES” de sjlajer waar in Vaals vastelovvend mee start en mee eindigt. De historisch actuele tekst van Lambert Erven en de makkelijk in het gehoor liggende melodie van Leo Ketelaars overleefden tot nu toe elke tijdgeest en zullen dit ook zeker blijven doen.De tekst kondigt aan dat Vols nu óók eindelijk karnaval heeft en dat de buitenwereld dat mag weten. Bovendien roept de tekst ons Völser op vanaf dat moment elk jaar opnieuw “oes tse pakke”, wat er ook gebeurt: “los komme wat da komme wil”. En dat doen we inmiddels al 72 jaar.

In oktober van het afgelopen jaar, toen voor de harmonie al duidelijk was, dat ten gevolge van de corona-perikelen de traditionele Hub Deitz Carnavalsrevue in 2021 niet zou kunnen doorgaan, kondigde de harmonie al aan, dat door de revue-commissie al druk werd gebrainstormed over een mogelijk alternatief.

185 - Jaar de Moeziek

De kon. harmonie st. cecilia 1836 werd op 12 mei 1836 opgericht.