Hemmelsteere Anieeslakritz

HUB DEITZ CARNAVALSREVUE 2009

Met veel lof en dito applaus presenteerde de koninklijke harmonie afgelopen weekend de laatste 2 van 4 voorstellingen van haar HUB DEITZ CARNAVALSREVUE 2009 onder de titel 'HEMMELSJTEERE ANIESLAKRITS'. Technische en muzikale hoogstandjes werden weer met haast professionele precisie op het toneel gezet. Na het uitstapje in de Afrikaanse jungle vorig jaar met 'Et is noch suppe da ', begaf de harmonie zich deze keer in de jungle van de lokale politiek. Op cabareske wijze werd het geruzie, de 'tsenkerij ', in de lokale politiek op de korrel genomen. De twee elkaar tegenstrevende politici, Zoffie Zushoolts (Brigitte Pelzer) en Zebedeus Zoerbier (Jo Kern), werden, zonder het van elkaar te weten, van gemeentewege op pad gestuurd in de ruimte om met het ruimteschip van captain Sjtuk (Huub Zegers) en stewardess frollein Muk (Chantal Zegers) op zoek te gaan naar de planeet van de bron van het alles helende 'Kom-en-verdraach-diesj-wasser '
. Zo lieten ze althans weten aan de toevallig voorbijkomende Völser (Tom Staps). Via veel geruzie (tsenke en sjtenke) en tot twee maal contact met het gemeentehuis (burgemeester van Loo in eigen persoon) op Moeder Aarde en met behulp van planeetbewoner Alles Paletti (een dubbelrol van Huub Zegers), die op schitterende wijze door de jeugd van de harmonie naar het toneel werd begeleid, wordt de bron gevonden, maar die blijkt te zijn uitgedroogd. Alles Paletti heeft echter nog één flesje in voorraad, dat hij ondanks een poging tot omkopen en de nodige 'voottekruufereij ' bereid is af te staan. Op aandringen van Zebedeus Zoerbier wordt de inhoud echter eerst getest aan niemand minder dan Marilyn Monroe (een glansrol van Maurice Delnoye).
De revue kende weer een keur aan zeer uiteenlopend repertoire, van pop tot smartlap, van jazzy tot karnavalskraker. De 'Ieshellije ' (Marco Fröhling, Eric Volders, Maurice Delnoye en Rico Schijns), Henk van den Berg, Gerda Bülles, Marco Fröhling, John Pelzer, Maurice Delnoye en de acteurs Brigitte Pelzer, Chantal Zegers, Huub Zegers en Jo Kern zorgden voor de vocale invulling.
Aparte instrumentale rol was weggelegd voor solo-gitarist Michael Pötter.
De muzikale leiding was weer in enthousiaste en vertrouwde handen van alleskunner, arrangeur en dirigent Gerhard Sporken.
Wanneer Zoffie en Zebedeus dan uiteindelijk denken dat 'et wässersje ' echt wonderen doet, komt de aap uit de mouw. Alles Paletti, alias captain Sjtuk, verschijnt ten tonele en verklapt dat hij het hele verhaal heeft verzonnen, omdat mensen toch zo graag voor de gek worden gehouden en hij spreekt de moraliserende woorden: 'Dat wasser dat e end moeet maache an al dee erjer, woar tsoem joeter sjloess loeter en alleng m'r kraneberjer. Wonderwasser, pielle, zalf en poeder, maache noch lang jenge brave van e loeder. Verdraachzaamheet moos me deip in et hats mitdraare. Daan blieft oos ooch de hofnoeng, dat vuur doch 'ns kunne zaare: 'We are the world '!! Het toneel werd bezet door alle medewerkers en met een indrukwekkende uitvoering van 'We are the world ' werd deze Hub Deitz Carnavalsrevue afgesloten. Ook deze revue was weer het resultaat van een optimaal functionerend collectief. Van requisietenbouwer Jacques Pelzer, kostuummaakster Resie Mommer en medewerkers, ruimtepakontwerpster Brigitte Pelzer, Palettikostuum (Elly Prevoo) tot bühnebouwers, arrangeurs, bühneregie (Marjo Zegers en Uwe Hellenbroich), bonnenverkopers, garderobemedewerkers en de catering van gehakt(space)ballen gebeurde alles in eigen beheer en onder eigen regie. Het geluid werd professioneel verzorgd door 'Nivo ' (Roger Niesten) en de lichteffecten door 'Weerwaas '.
Afgelopen maandag werden zaal en bühne weer opgeruimd en alhoewel de carnavalsverplichtingen voor de 'moeziek ' nog voor de deur staan, wordt alweer stiekem aan de editie van 2010 gedacht. De data: 30 en 31 januari en 6 en 7 februari 2010.
Wellicht alvast te reserveren in de agenda.