DE “MAKING OFF”

KONINKLIJKE HARMONIE
ST. CECILIA 1836 VAALS “DE MOEZIEK”

HUB DEITZ CARNAVALSREVUE 2019
“WIE OUWER DE NUS, WIE HELLER DE SJAAL”

16, 17, 23 en 24 februari 2019 in de “de Obelisk”

Het verhaal voor de 2019-editie van de Hub Deitz Carnavalsrevue is gereed. De revue-commissieleden Jo Kern, Huub Zegers en Jules Louvenberg hebben er aan geschaafd, gebeiteld en gekneed tot het script, waarmee de acteurs Brigitte Pelzer, Manuela Knubben-Crutzen, Ellen von Wintersdorff, Jo Kern, Huub Zegers en Jules Louvenberg inmiddels druk aan het repeteren zijn.

Marjo Zegers verwerkte het script tot een technisch draaiboek waarop de techneuten van geluid en licht en LED-scherm kunnen varen en de acteurs, de zangers en de assistentie achter de bühne hun weg weten. De zangsolisten Henk van den Berg, Marco Fröhling, John Pelzer, Gerda Bülles en Maurice Delnoye weten hun repertoire en studeren hun nummers in met de harmonie-opnamen, evenals de dansers die o.l.v. Maaike Cima de choreografie onder de knie proberen te krijgen. Voor zover niet voorhanden werden de muzieknummers door Eric Volders en Fred Deitz speciaal voor de harmonie gearrangeerd. Afgelopen zaterdag vond de foto- en filmshooting plaats in de studio van Mireille Prange. Door Josée Langohr en Els Kremer werden de acteurs gegrimeerd, de kostuums werden gepast en onder grote hilariteit werd op foto en film opgenomen wat de commissieleden Michael Wassermann en Eric Volders gereed maken voor het LED-scherm. Het scherm wordt evenals afgelopen jaar weer ingezet om de revue nog completer, nog verrassender en nog kleurrijker te maken dan voorheen. Commissielid Tanja Gouders is verantwoordelijk voor kostuums en kostuumattributen. De gehuurde kostuums zijn opgehaald, de zelf te vervaardigen kostuums zijn gereed. Jacques Pelzer kan al zijn creativiteit en vaardigheid kwijt aan de grote bühne-attributen, een “werkje” dat al jaren bij hem in goede handen is. De bezetting voor de garderobe, de bonnenverkoop en de eetcorner is gerecruteerd en zo is een grote moeziek-familie al geruime tijd in de weer om ook deze revue weer tot een succes te maken. Een geöliede machine, waar elk radertje, groot of klein, belangrijk is en gewaardeerd wordt. En natuurlijk gaat niet altijd alles van een leien dakje en is er wel eens “Sand im Getriebe”, maar met alle neuzen in dezelfde richting valt uiteindelijk alles weer op zijn plaats. De muzikanten repeteren een 35-tal muziekstukken o.l.v. dirigent Patrick Sporken en hebben tot nu toe een flinke berg werk verzet. In de week vóór de prémière wordt met twee generale repetities, compleet met kostumering, de puntjes op de i gezet. Zelfs Gerhard Sporken springt met plezier in bij afwezigheid van zijn zoon en draagt zo nog steeds een steentje bij. De drumband, samen met de drumbandleden van de “sjutse”, repeteert haar act o.l.v. Roland Jaegers en de Jeugdharmonie repeteert haar aandeel o.l.v. Richard Didden, want ook de jeugdleden worden elk jaar bij de revue ingezet om bühne-ervaring op te doen en alvast een keer van applaus te mogen genieten. Op maandag en dinsdag in de week vóór de prémière worden door een team van een 20-tal mensen de bühne opgebouwd, de kleedlokalen gereed gemaakt en de zaal ingericht. Nog even en de “moeziek” is er weer helemaal klaar voor, voor zegge en schrijven de 16e (!!) editie. En de kaarten? Penningmeester Rob Mehlkop, die de kaartverkoop coördineert, meldt: alleen voor zaterdag zijn er nog enkele zitplaatsen voorhanden. Staanplaatsen zijn voor alle vier de voorstellingen nog beperkt verkrijgbaar, uitsluitend in Grand-Café Zera.