KERSTVIERING


President Jo Kern heette zondag 16 december jl. de aanwezige volwassenen en jeugdleden namens de Jeugdcommissie welkom, met lof voor het vele en goede werk van deze commissie, waarvan de harmonie elk jaar weer de vruchten plukt. Hij had ook lof voor de aanwezige ouders die met hun aanwezigheid getuigen, dat ze de aanpak van de harmonie waarderen en hun kinderen in goede handen weten.

En uiteraard was er lof voor de prestaties van de leerlingen, die dat zeer zeker diezelfde middag nog zouden laten horen. De harmonie is momenteel 31 leerlingen rijk. De Jeugdcommissie had gezorgd voor een feestelijke kerstsfeer en lekkernijen zoals Weihnachtsstollen en ander klein kerstgebak, warme chocolademelk en Glühwein. De commissieleden Claudia Delnoye-Crumbach en Wendy Royen-Zegers leidden door het programma. In het bijzijn van talrijke ouders en andere familieleden presenteerden de leerlingen solo, of in duet of als ensemble hun muzikale kunnen. De Jeugdharmonie, deze keer o.l.v. Patrick Sporken als vervanger voor de verhinderde jeugdharmonie-dirigent Richard Didden, vermaakte de aanwezigen met het kerstlied “O Tannenbaum” in de klanksfeer van diverse landen, die door het publiek moesten worden geraden. De 8 leerlingen van de blazersklas (het eerste begin) verraste o.l.v. Jan Deckers met een voor beginners niet zo makkelijk stuk muziek: “The lion sleeps tonight” (saxofoon, klarinet en trompet). In pakweg anderhalf uur demonstreerde de harmonie dat de professionele opleidingsaanpak via de eigen Stichting Muziekonderwijs Vaals en de opvang en begeleiding van de leerlingen via de Jeugdcommissie een goede weg is. 
In de feestelijke kerststemming in “de Obelisk” werden aan o.s. 7 leerlingen van de harmonie de behaalde Hafa-diploma’s uitgereikt:

Elise Walraven: HAFA C
Anton Starke: HAFA A
Carla Treeck: HAFA A
Siem Bergs: HAFA A
Milan Bülles: HAFA A
Isa Phijl: HAFA A
Sara Cox: HAFA B

Proficiat!