Natuurlijk

Het traditionele najaarsconcert “GRENZELOOS” van de Koninklijke harmonie staat dit jaar in het teken van de natuur letterlijk en figuurlijk in de brede zin van het woord. De muziekcommissie samen met dirigent Patrick Sporken heeft rondom dit thema gezocht naar muziekwerken, die de natuur als hoofdmotief hebben, flora, fauna, landschappen, natuurverschijnselen, etc. Uit de Suite “Bestiarium”, een suite bestaande uit 9 delen van 9 verschillende componisten, koos de muziekcommissie de tyrannosaurus, de kangoeroe en de walvis. Uiteraard mag in Vaals ook de uil niet ontbreken. Imposant is de muziek over de Mont Blanc en bijzonder is de ode aan de legendarische popgroep “Earth, Wind and Fire”. De muziekstijlen die rondom het thema natuur voorbij komen zijn zeer verschillend, gevarieerd en interessant. Het concert wordt deze keer vergezeld door een expositie van tekeningen en schilderijen van Remy Hubregtse, uiteraard eveneens over het thema natuur, dieren in het bijzonder. Aanvang van het concert is 20.00 uur, de entree zoals gebruikelijk: vrije gave.