GESLAAGD OPEN-AIR-CONCERT HARMONIE

Onder goede weersomstandigheden presenteerde de koninklijke harmonie zondag jl. samen met haar jeugdharmonie en drumband het inmiddels traditionele Open-Air-Concert. Een vol bezet Prins Willem Alexanderplein genoot onder het genot van een drankje en een lekkere hap van de barbecue van een afwisselend programma.

De harmonie startte met een flash-mob onder de klanken van “Highland Cathedral” (“Vols doe bis e dörp”). Diverse muziekstijlen in verschillende soorten en maten klonken aansluitend van de mobiele bühne, die elk jaar weer welwillend door de firma Gehlen-Schols beschikbaar wordt gesteld. President Jo Kern leidde door het programma. Gezellige Böhmische Musik met de polka’s “Devicjanka”, “Prager Gassen”, “Von Freund zu Freund”(met balkon-scene), en “Auf der Vogelwiese” (solo Toni Bindels), bekende marsen als “76 Trombones”, “Larida” en “Jubilissimo”, spaghettiwesternmuziek van Ennio Morricone, de Duitse Schlager “Du” van Peter Maffay, funky Big-Bandklanken van “Funck Attack”, “Copacabana” van Barry Manilow, “Cha Cha Cha for band”, de Jiddische klanken van “Bessabaryanke” en de paso doble “El Torrico de la Cuerda”, kortom de harmonie speelde o.l.v. dirigent Patrick Sporken “Querfeldein” door haar muziekrepertoire voor elk wat wils. Aparte vermelding verdient de virtuoze trompetsolo van Patrick Sporken in de Spaanse paso doble “La Virgen de la Macarena”. Als overgang van het eerste deel van het concert naar het tweede deel bewees de drumband o.l.v. Roland Jaegers welke vooruitgang dit onderdeel van de harmonie nog steeds boekt. De samenwerking met de drumband van Schutterij St. Paulus is een heel goede zet gebleken, waar beide verenigingen hun voordeel mee doen, niet in de laatste plaats door de klik beiderzijds. Voor het tweede deel van het concert namen ook de jeugdige muzikanten van de jeugdharmonie plaats in het orkest. Jeugdharmonie-dirigent Richard Didden bereidde met de jeugdharmonie een viertal stukken voor, die men gezamenlijk met de grote harmonie uitvoerde, waarbij de muzikanten van de jeugdharmonie ook de soli voor hun rekening namen: de filmmuziek uit “Pirates of the Carribean”, “Rolling in the deep” van Adèle, “Let it go” uit de Disneyfilm “Frozen” en “Counting Stars” van de popgroep “One Republic”. Het initiatief voor een eigen op professionele leest geschoeide muziekopleiding en goed (ook oudersgericht-) jeugdbeleid werpen hier duidelijk vruchten af. Het talrijke publiek beloonde “de moeziek” met gul applaus en een gulle vrije gave. De harmonie beloonde van haar kant met de toegift “Böhmischer Traum”(die geilste Polka der Welt). De harmonie gaat nu genieten van een welverdiende vakantie na een druk en enerverend 1e half jaar 2018. Achter de schermen wordt doorgewerkt aan de voorbereidingen en organisatie van het najaarsconcert “Grenzeloos”, de medewerking aan de jubileummis van de St. Paulusparochie, het Ceciliafeest en uiteraard de Revue 2019. Medio augustus worden de repetities weer hervat.