ADIEU

“ADIEU”, afscheidsconcert Gerhard Sporken

Na 26 jaar muzikaal leiderschap neemt dirigent Gerhard Sporken zaterdag 20 mei a.s. afscheid als dirigent van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals. Gerhard Sporken doet dit met een feestelijk concert in uitvoeringszaal “de Obelisk”. Hij heeft voor dit bijzondere concert zelf het repertoire uitgezocht. Muziekstukken die hem dierbaar zijn of die bijzondere herinneringen bij hem oproepen, zoals Alfred Reed’s “Second Suite”, het eerste werk dat hij 26 jaar geleden met de harmonie instudeerde en dat onder zijn leiding werd uitgevoerd. Een andere wens was een muzikaal weerzien met muzikanten die tijdens zijn periode bij de harmonie musiceerden, maar die door verhuizing de harmonie vaarwel moesten zeggen. Zo wordt dit afscheidsconcert ook een réunie van oud-muzikanten, die nog één keer in het orkest plaats nemen. Alhoewel Gerhard Sporken met enige weemoed afscheid neemt, blijven mooie herinneringen en met grote trots mag hij het dirigeerstokje overdragen aan zoon Patrick, die met de harmonie al enkele concerten en een revue als dirigent heeft mogen beleven. Over het concertprogramma, over de palmares van Gerhard Sporken en over Patrick Sporken als dirigent en musicus volgt er later meer.