Samenwerking

CONCERT KONINKLLIJKE HARMONIE ST. CECILIA 1836 VAALS en KONINKLIJK ERKENDE HARMONIE ST. CATHARINA LEMIERS

Saxofoon-solist: Xavier Scheepers

Zaterdag 3 november aanstaande, 20.00 uur, uitvoeringszaal "de Obelisk"Vaals

SAMENWERKING

Samenwerken en er beiden beter van worden was het credo toen de beide harmonieën, de Koninklijk Erkende Harmonie St. Catharina Lemiers en de Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals besloten om hun krachten te bundelen. Het eerste concrete resultaat is het aanstaande gezamenlijke concert op zaterdag 3 november in uitvoeringszaal "de Obelisk".

Bij het samenstellen van het programma voor dit eerste gezamenlijke concert als één groot harmonie-orkest, zijn de beide harmonieën en hun beider dirigenten niet de makkelijkste weg gegaan. Men heeft gelijk de lat hoog gelegd. Beide muziekcommissies samen met de dirigenten Loek Paulissen en Gerhard Sporken, hebben gekozen voor een aansprekend boeiend repertoire.

HET CONCERT

Gekozen is voor het thema "ER WAS EENS...., een concert vol verhalen". Achter bijna elk muziekstuk schuilt een verhaal, een geschiedenis, een gebeurtenis. Zo ook bij de composities in dit concert. "Uitgevoerd zullen gaan worden twee werken van Belgische makelij: het zeer kleurrijke en afwisselende, melodieuze "SAGA MALIGNA" van Bert Appermont en het spectaculaire , meesterlijk vertelde verhaal van de Japanse mythe "DANCE OF UZUME" van Piet Swerts, een muziekstuk dat door Swerts in opdracht werd geschreven voor een virtuoze Japanse saxofonist, nu vertolkt door een evenzo virtuoze solist, Xavier Scheepers. Natuurlijk zal ook de Amerikaanse componist Alfred Reed niet op het programma ontbreken. Zijn melodieuze "EL CAMINO REAL" is eveneens een muziekwerk van hoog niveau, evenals de "HANS CHRISTIAN ANDERSEN SUITE" van Soren Hyldgaard, een hommage aan deze Deense dichter en sprookjesschrijver. De filmmuziek uit Johnny Depp's "PIRATES OF THE CARIBBEAN" van Klaus Badelt, de prachtige mars "ARSENAL" van Jan van der Roost en "THE SYMPHONIC MARCHES" van John Williams completeren een bijzonder concert dat alleszins de moeite waard is om te komen beluisteren.

DE SOLIST

Saxofonist Xavier Scheepers (1977) was in 1996 en 1997 laureaat van het prinses Christina Concours en van de Scolarta - wedstrijd in België. Hij gaf een aantal recitals, o.a. in het Concertgebouw in Amsterdam, het Kurhaus in Scheveningen en de Nieuwe Kerk in Den Haag, die live werden uitgezonden op Radio 4. Verder maakte hij verschillende opnamen voor het bekende programma "Jonge mensen" en "Spiegelzaal - Zondagochtendconcert".

Xavier Scheepers speelde regelmatig bij verschillende symfonieorkesten zoals de Münchner Philharmoniker, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, het LSO en Holland Symfonia. Ook was hij saxofonist in het orkest van Jeunesse Musicale en het Nationaal Jeugdharmonieorkest. Tevens is hij regelmatig te horen bij verschillende ensembles zoals de "Junge Deutsche Bläserphilharmonie NRW" en het Rundfunk Blasorchester Leipzig.