Bloasmoeziek óp ‘ne sjönne zoondesjmorje

Bloasmoeziek trukt miesj noa heem

Mit tröate en sjelle,

jesjiesjte vertselle

Zoondesmorjens bloasmoeziek,

bloas miesj riesj

(Uit „Blaosmuziek” van Gé Reinders, Völserplat Henk van den Berg)

De Völser harmonie, de MOEZIEK, zit nooit stil. Zelfs tijdens de Corona-periode bleef de harmonie, zij het op eigen wijze, actief. En zo was het altijd al, al 185 jaren lang.

De expositie “MIT TRÖATE EN SJELLE” zal daarvan zichtbare en hoorbare getuige zijn. Deze expositie is volop in voorbereiding en belooft een bijzondere Moeziek-activiteit te worden, met foto’s, films, geluidsopnames, publicaties en interessante voorwerpen over concerten, optochten, broonke, concertreizen, jubilea, revues, kortom gedenkwaardige momenten en activiteiten, die de Moeziek zozeer karakteriseren. De expositie vindt plaats in “de Kopermolen” van 1 mei t/m 12 juni en zal op 1 mei feestelijk worden geopend met passende muziek door het het Saxofoonensemble en door ere-dirigent Gerhard Sporken op het Joannes Baptiste Hilgers-orgel en dirigent Patrick Sporken op trompet. De harmonie presenteert met deze expositie een historische terugblik op 185 jaar Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals met nadruk op de na-oorlogse periode, waarvan bij menig bezoeker weer persoonlijke, langer geleden en recente herinneringen, boven zullen komen.