Ze worden node gemist: de live-concerten, de gezellige open-lucht-muziek, de vrolijke marsen op straat van de Koninklijke Harmonie. Gemist door de liefhebbers, maar zeker ook door de muzikanten zelf. Toch zit de harmonie allesbehalve stil. De on-line-uitvoeringen van “Vols, doe bis e dörp”, de Adventskalender en “Vols pakt oes” vormden daarvan tot nu toe het bewijs en intern hebben de leden nog samen kunnen genieten van een pub-quiz.

Tussendoor heeft de harmonie nog even gebruik mogen maken van een beetje versoepeling en op straat mogen musiceren, maar daarna verstomden de klanken weer en ging men noodgedwongen weer on-line. Resteert thuis blijven spelen en het niveau op peil houden, voor de leerlingen één-op-één lessen en voor kleine ensembles daar waar mogelijk repeteren op gepaste afstand. Maar daar zal het niet bij blijven. Een volgend project staat alweer op stapel en daar zijn heel wat mensen binnen de harmonie momenteel actief betrokken bij de voorbereidingen: brainstormen, ideeën uitwisselen, teksten schrijven, muziek selecteren, locaties zoeken, acteren, filmen, knippen-plakken-monteren, etc., etc. De finishing-touch, een gezamenlijke uitvoering (nog zonder publiek), is helaas pas mogelijk als er weer gezamenlijk met het hele orkest gerepeteerd kan worden, maar tegen die tijd is de harmonie daar helemaal klaar voor. Dit alles bij elkaar zal dan een uniek te noemen product vormen onder het motto “HALLO, WIE JEET ‘T”. Zeker iets om je weer op te verheugen.

185 - Jaar de Moeziek

De kon. harmonie st. cecilia 1836 werd op 12 mei 1836 opgericht.