Tijdens het Ceciliafeest worden altijd de jubilarissen van de harmonie in het zonnetje gezet. Fysiek zal ook dit niet lukken dit jaar. Van uitstel komt echter geen afstel. Als het weer op een veilige manier kan zullen we hen hun welverdiende feest geven. Dit jaar hebben we naast de 12,5 jarige jubilarissen zijnde Tanja Gouders, Ria Schwanen en Astrid Hilgers een 25 jarige jubilaris en een 40 jarige jubilaris.

25 jaar Jo Kern Wie kent hem niet?

Onze ex-president die 25 jaar de scepter heeft gezwaaid over de vereniging. Onze creatieve duizendpoot die mede verantwoordelijk is voor de verhalen van de HDCR. Van het carnavalsconcert tot de revue zoals we die nu kennen. Jo heeft deze ontwikkeling mee gestalte gegeven. Hoogtepuntn van de afgelopen 25 jaar waren onder andere de organisatie van de reis naar Birkenau/Auschwitz met de indrukwekkende kranslegging en de concerten van Clermoretti. Jo is een uiterst bekwaam, gedreven en sociaal verbindend persoon. Een man die de vereniging wist te inspireren en stimuleren en daardoor tot uitzonderlijke prestaties wist te leiden. Hij wist partijen tot elkaar te brengen om samen uitzonderlijke projecten voort te brengen. Dit niet alleen binnen de gemeenschap van Vaals, maar ook tot ver buiten de gemeentegrenzen in Limburg, de Euregio en zelfs tot over onze landsgrenzen heen (tot in Wrozlav Polen en München Duitsland aan toe). Jo Kern heeft ertoe bijgedragen dat ˜De Moeziek va Vols” een begrip is geworden in de wijde omtrek en ver daarbuiten. Hiervoor is hij gehuldigd met diverse onderscheidingen. Ook in de toekomst zal Jo een belangrijke rol blijven spelen in onze vereniging.

40 jaar Mariel Pelzer

Mariel is een telg uit een muzikale familie. Haar vader en grootvader gingen haar voor en zo kreeg ze de moeziek met de paplepel ingegoten. Ze begon als klarinettiste maar nu heeft ze al jaren haar hart verpand aan de saxofoon. Tijdens de HDCR voorstellingen waren we getuige van haar danskwaliteiten. Ook bij de jeugd harmonie heeft ze haar steentje bijgedragen. De liefde voor de muziek heeft ze doorgegeven aan haar kinderen. Haar zoon Ritch is nog steeds lid van de harmonie. Het is dan ook de vraag wanneer de kleinkinderen in de muzikale voetstappen van oma gaan treden. Goedlachs en in voor een geintje, zo kennen we Mariel en zo hopen we nog jaren van haar aanwezigheid te mogen genieten. We feliciteren al onze jubilarissen met hun mijlpaal. Dank voor alle jaren inzet voor onze vereniging en we wensen hen nog veel muzikale jaren toe.

185 - Jaar de Moeziek

De kon. harmonie st. cecilia 1836 werd op 12 mei 1836 opgericht.