CECILIAFEEST, het feest van de patroonheilige van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 en het Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals - KMK/CCK’74 Federatie. Het feest dat beide verenigingen vieren met een gezamenlijke mis onder de prachtige klanken van beide verenigingen. Een mis waarin we de zegen vragen voor alle leden, sponsoren en sympathisanten. Een mis waarin we stil staan bij alle leden die overleden zijn. Een mis die liefhebbers van heinde en verre naar Vaals trekt. Een traditie, maar niet dit jaar.

Dit jaar is alles anders. Dit jaar niets van dit alles. Dit jaar kiezen we voor de gezondheid van een ieder. Zo heeft onze pastoor al enkele weken geleden aangekondigd in dit blad. Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing genomen, maar we moeten verstandig zijn zodat we volgend jaar weer met zijn allen een geweldig feest kunnen vieren in dankbaarheid dat we deze crisis hebben overwonnen en sterker uit de strijd zijn gekomen. Toch hebben we iets bedacht om een ieder er aan te herinneren dat het Ceciliafeest is. Zaterdagavond zal er op facebook, Instagram, YouTube en op sites van beide verenigingen een filmpje worden gepost met beelden en geluidsopnamen van het Ceciliafeest van 2009. Zo hopen de verenigingen u toch een beetje vreugde in de harten te brengen. Zoals onze burgervader zo mooi zegt: Hou Vols! Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals en Koninklijk mannenkoor Cecilia 1837 Vaals - KMK/CCK’74 Federatie.

185 - Jaar de Moeziek

De kon. harmonie st. cecilia 1836 werd op 12 mei 1836 opgericht.