Vols DRUMS ROCK & ROLL

Eerste gezamenlijke concert van drumbands Harmonie Sint Cecilia en Schutterij Sint Paulus:
“Vols, Drums & Rock ’n Roll”
Zondag 27 november klinkt Vaals als nooit te voren. Voor het eerst in de lange geschiedenis van Vaals geven de drumbands van Harmonie Sint Cecilia en Schutterij Sint Paulus een gezamenlijk concert. Het concert wordt ondersteund door de Vaalser vocaliste Amy Schillings.

Lees meer

Drumband

Harmonie Vaals werd in 1959 uitgebreid met een drumband. Op dit moment bestaat de drumband uit 10 leden. De drumband verzorgt voornamelijk optredens tijdens de carnaval, met rondgangen en tbv processie's en andere gelegenheden, daarnaast speelt de drumband ook regelmatig samen met de harmonie.

Enkele jaren geleden is de drumband een andere weg in geslagen. Naast de gebruikelijke slagwerkinstrumenten wordt er nu met regelmaat gebruik gemaakt van diverse percussie / bij-instrumenten zoals: bongo's => Tom-Toms => Bekkens => Beatring => Claves Enz. Evenals het melodiese slagwerk.

 

 

De drumband staat onder leiding van Roland Jaegers en repeteert woensdags van 18.30 tot 19.30 uur in zaal de Obelisk te Vaals

De drumband kan natuurlijk altijd nieuwe leden gebruiken, en heeft u interesse, neemt u dan gerust contact met ons op. Of kom gezellig een keer langs op woensdagavond. U bent in ieder geval van harte welkom.

Roland Jaegers

Instructeur van onze drumband is Roland Jaegers.


Roland begon zijn muzikale loopbaan op 9 jarige leeftijd bij de Koninklijke Philharmonie in Bocholtz. Kort daarna ging hij naar de muziekschool van Kerkrade alwaar hij slagwerkles van Henk Mennens kreeg. Naast de harmonie speelde Roland ook slagwerk bij mandolinevereniging Sorriënto uit Simpelveld. Na enkele jaren in de hafa-sector te hebben meegedraaid stapte Roland over van slagwerkles op drumles waarbij hij naast les van Henk Mennens ook les kreeg van Ron Coolen. In deze tijd heeft hij zich meer ontwikkeld als drummer door in diverse bands en combo’s te spelen. Hiermee heeft hij verschillende optredens gedaan in binnen- en buitenland. Tevens heeft hij ook verschillende cd-opnames gemaakt.  
Aan de muziekschool van Kerkrade sloot hij in 2007 met succes de opleiding tot drumbandinstructeur af.  Daarna volgde Roland een opleiding tot Docerend Musicus aan de Kreato Hogeschool voor Muziek te Thorn alwaar hij praktijkles had van Jo Zinzen. Roland is als uitvoerend musicus verbonden aan de Philharmonie Bocholtz en helpt hij tevens uit bij verschillende verenigingen en bands.

 

In 2006 heeft hij zijn eigen Drum- en Trommelschool in Bocholtz opgericht. Verder is hij als docent, slagwerk en drums, verbonden aan de muziekschool van Baesweiler (Duitsland). Ook verzorgt hij regelmatig workshops en is hij vervanger op de muziekscholen van Heerlen en Kerkrade. Daarnaast verzorgt hij voor verschillende verenigingen de slagwerkopleiding.

Als instructeur is Roland verbonden aan de volgende verenigingen:

Drumband Harmonie Excelsior Nijswiller
Drumband Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade
Drumband Kon. Philharmonie Bocholtz
Drumband Kon. Erk. Fanfare St Cecilia Bocholtz
Slagwerkgroep Harmonie St. Joseph Sittard
Drumband Kon. Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals

 

Roffel een lied

Vrijdagavond 11 mei jl. was de Kopermolen even het Mekka van de slagwerkers.

Lasse Lemmer tracteerde met zijn slagwerkers van de drumband van de Koninklijke Harmonie het talrijke publiek in een tot de laatste plaats gevulde Kopermolen op een spetterend en spectaculair concert. Het was inderdaad een concert met zeker meer dan wat trommels, pauken en marimba. Lasse demonstreerde aan de hand van de 5 categorieën slagwerk (trommels, pauken, melodisch slagwerk, set-up en alle klein percussiemateriaal) de veelzijdige mogelijkheden van dit arsenaal aan instrumentarium.

 

Lees meer