Drumband

Harmonie Vaals werd in 1959 uitgebreid met een drumband. Op dit moment bestaat de drumband uit 10 leden. De drumband verzorgt voornamelijk optredens tijdens de carnaval, met rondgangen en tbv processie's en andere gelegenheden, daarnaast speelt de drumband ook regelmatig samen met de harmonie.

Enkele jaren geleden is de drumband een andere weg in geslagen. Naast de gebruikelijke slagwerkinstrumenten wordt er nu met regelmaat gebruik gemaakt van diverse percussie / bij-instrumenten zoals: bongo's => Tom-Toms => Bekkens => Beatring => Claves Enz. Evenals het melodiese slagwerk.

Slagwerk

Arrow
Pauken - Een pauk is een grote, bolle trommel van koper. Je speelt erop met stokken - soms van hout, maar vaak met zacht vilt aan de uiteinden. Pauken kunnen door middel van stemschroeven of een pedaal worden afgesteld zodat ze dezelfde toonhoogte hebben als het orkest.
ArrowArrow
Slider

De drumband staat onder leiding van Roland Jaegers en repeteert woensdags van 18.30 tot 19.30 uur in zaal de Obelisk te Vaals

De drumband kan natuurlijk altijd nieuwe leden gebruiken, en heeft u interesse, neemt u dan gerust contact met ons op. Of kom gezellig een keer langs op woensdagavond. U bent in ieder geval van harte welkom.