Vols DRUMS ROCK & ROLL

Eerste gezamenlijke concert van drumbands Harmonie Sint Cecilia en Schutterij Sint Paulus:
“Vols, Drums & Rock ’n Roll”
Zondag 27 november klinkt Vaals als nooit te voren. Voor het eerst in de lange geschiedenis van Vaals geven de drumbands van Harmonie Sint Cecilia en Schutterij Sint Paulus een gezamenlijk concert. Het concert wordt ondersteund door de Vaalser vocaliste Amy Schillings.

Op zoek naar meer concertmogelijkheden stuitte beide drumbands op het probleem dat het soms moeilijk is om een concert te spelen dat een breed publiek aanspreekt. Zeker als je dat als drum- en percussiekorps in je eentje moet doen. In plaats van bij de pakken neer te zitten en de situatie voor lief te nemen, trokken de muzikaal leiders van beide korpsen de stoute schoenen aan en zochten naar samenwerkingsmogelijkheden in eigen regio. Uiteraard keken zij eerst in eigen stad en kwamen uit bij hun collega-slagwerkers van die andere muziekvereniging. Na een paar korte flirts, bleek de liefde wederzijds en besloten beide drumbands een gezamenlijk concert te gaan geven, met een thema dat een breed publiek aanspreekt. Op 27 november gaat u het eindresultaat horen.
Anders dan anders
Wie slagwerkmuziek zegt, denkt aan snel aan marcherende trommelaars en “de dieke djiem” die vooraan lopen als schutterij of harmonie de straat op gaat. Het concert dat beide drumbands u gaan voorschotelen is in vele opzichten anders dan u gewend bent. Alle registers die slagwerk, percussie en melodisch slagwerk u te bieden hebben worden opengetrokken om u een uiterst verrassend en veelzijdig muzikaal programma voor te schotelen.
De vijftien slagwerkers en percussionisten der beider korpsen bespelen melodische instrumenten zoals de xylofoon, marimba, vibrafoon en pauken. Qua percussie wordt gebruik gemaakt van ondermeer bongo’s, conga’s en templeblocks. Maar ook wordt er muziek gemaakt met eenvoudige alledaagse gebruiksvoorwerpen die u in iedere keuken terugvindt. Wat dat wordt, hoort u op 27 november.
Popmuziek en Rock ’n Roll
Het thema van het concert is al even verrassend als de samenwerking en de instrumentenkeuze van de muziekkorpsen. Het thema is popmuziek en Rock ’n Roll. De drumbands spelen een tiental uiterst diverse muziekstukken voor een breed publiek. Van pop- en rock classics uit de roaring ’60’s en ’70’s, tot ballads die de laatste tijd de muziekcharts hebben aangevoerd. Dit alles alleen op slagwerk en percussie-instrumenten. Wat de korpsen precies ten gehore gaan brengen is nog een verrassing, maar een tipje van sluier kunnen wij vast voor u oplichten. No tengo dinero van Los Umbrellos en Music van John Miles zullen onder andere de revue passeren.
Kippenvelmomenten
Enkele van de werken die worden uitgevoerd, worden vocaal ondersteund door zangeres en “Völser maedje” Amy Schillings. De 18-jarige vocaliste studeert aan het conservatorium van Maastricht staat regelmatig op het podium. De symbiose tussen haar fluwelen stem en klanken van de diverse melodische slagwerkinstrumenten beloven op voorhand al kippenvelmomenten op te leveren.
U bent uitgenodigd!
Het concert Vols, Drums & Rock ’n Roll vindt plaats op zondag 27 november, en start om 14:30 uur. Plaats van handeling is Party & Concerthall Fraiche in Vaals. De toegang is gratis. De korpsen staan onder leiding van Roland Jaegers en Patrick De Bie. De slagwerkers en percussionisten van beide korpsen en Amy Schillings nodigen u van harte uit om dit unieke concert bij te wonen.